De restauratie werkplaatsen

Talrijke vliegtuigen uit de periode 1908-1918 die tentoon gesteld worden op de eerste verdieping van de Luchtvaarthall werden gerestaureerd of heropgebouwd op basis van originele plannen door de vrijwilligers van de  AELR: de driedekker Bataille, het vliegtuig van Pierre de Caters, de Spad, de Nieuport 23, het enige nog bestaand exemplaar, en andere. De aan gang zijnde werken betreffen de Voisin type 5 en de Halberstadt waarvan het KLM het laatste overblijvende exemplaar in de wereld bezit.

Verschillende ploegen vrijwilligers van de AELR werken nog altijd aan de restauratie van oude vliegtuigen en motoren en aan de bouw van replica's op ware grootte op basis van originele plannen: het heropbouwen van de  Gipsy Major motor in didactische voorstelling, of nog de Renard R.31, waarvan een model op ware grootte gebouwd wordt, gefinancierd door de Stichting Alfred Renard.

De geïnteresseerde personen kunne deze werken ter plaatse komen bekijken en ons komen bezoeken op dinsdag of bij voorkeur op zaterdag.

Coördinator van de restauratieploegen: Mike Lewis.


Auteur : Dries Allaert